72 DİLDE YEMİNLİ TERCÜMANLAR VE TERCÜME BÜROLARI ARTIK AYNI ADRESTE!

72 DİLDE YEMİNLİ TERCÜMANLAR VE TERCÜME BÜROLARI ARTIK AYNI ADRESTE!
Yeminli Tercümanlar tarafından Türkiye'de her ay 2 milyon sayfa civarında yazılı çeviri ve binlerce farklı mekanda sözlü çeviriler yapılıyor. Türkiye'de yıllık çeviri hacmi 500 milyon doların üzerinde ve bu rakam her gün daha da artıyor zira gelişen teknolojiler ve internetin hayatımıza girmesiyle kültürler-arası ekonomik, sosyal ve kültürel alışveriş artmış durumda. Dünyamız 2000 yılından itibaren tam anlamıyla bir birbirini tanıma sürecine girmiş bulunuyor. Bu süreçte tercümanlar kilit noktada bulunuyor ve bugün itibariyle ülkemizde 50.000 kadar tercüman bu ihtiyacı karşılamak için canla başla çalışıyor.

Tüm bu gelişmelerin kavşak noktasında ise Türkiye'de bir site göze çarpıyor: Türkiye'deki yeminli tercümanların, tercüme bürolarının ve yurtdışındaki Türkçe tercümanların tartışmasız tek portalı www.yeminlitercuman.com.

Yeminli tercümanları ve tercüme bürolarını bir araya getirmeyi amaçlayan sitenin yeni yüzü Ocak ayı sonunda hizmete girdi. Geçtiğimiz yıllarda 200 Ülkede Türkçe Tercüman projesini başlatarak KOBİ'lerin, iş dünyasının ve medyanın ilgisini çekmeyi başaran site, bu projesiyle dünyanın dört bir yanındaki 500 kadar Türkçe tercüman ve rehber vasıtasıyla onbinlerce şirket ve kişinin yurtdışına çıktıklarında tercümanlık ve rehberlik hizmetleri alabilmelerini kolaylaştırdı.

Yeminli Tercüman sitesi yeni yüzünde büyük bir yeniliğe daha imza atarak yeminli tercümanlar ve dilbilimcilerin Türkiye'deki en büyük sosyal ağı olma iddiasındaki  LIPS modülünü devreye soktu. Bu modül vasıtasıyla, tüm tercümanlar, çeviri sektörü uzmanları, tercüme ve lokalizasyon büroları, redaktörler, çeviri ekipmanı sağlayan şirketler tek bir ortamda buluşarak fikir alışverişinde bulunabilecekler. Modülün bir başka avantajı da, tıpkı Facebook, Twitter ve Friendfeed gibi üyelerin site üzerinden birbirlerinin yazdıklarını takip edebilmeleri, resim/video paylaşabilmeleri, ilanlarını/duyurularını yayınlayabilmeleri ve sektördeki tüm taraflarla rahatlıkla iletişime geçebilmeleri.. Modülün belki de en önemli yanı, birlikte çalışacak tercümanların ve işverenlerin birbirlerini tanımaları için büyük bir arena olması..

DÜNYA İLE BAĞLANTI KURACAKSANIZ
YEMİNLİ TERCÜMANLARLA BİRLİKTE HAREKET EDİN!