KENDİNİ YENİLEME

Kendinizi sürekli yenileyin. Magazin takip etmek yerine dünyayı takip edin, sektörünüzdeki yeniliklerden haberdar olun.. Meslektaşlarınızı tanıyın, mesleki kurslardan ve sertifika programlarından uzak kalmayın.
Kendini yenilemenin yüzlerce yolu var. Örneğin bir tercümanın 1 sene çanta sırtında dünyayı gezmesi kendini yenileme sayılabilir. Çeviri ile ilgili kurslara, sertifika programlarına, seminerlere, atölye çalışmalarına katılmak da bu türden bir kendini yenileme sayılabilir.
Mesleğinize ve kişisel gelişiminize önem verin. Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli kişier ve uzmanlar ancak kendilerini yenileyenler arasından çıkacaktır. Türkiye'yi gezin, bir avukatın nerede nasıl çalıştığını öğrenin, bir hastanenin nasıl işlediğini araştırın, madencilik mesleğini öğrenin, otomotiv sektörünün artılarını eksilerini bilin, kitap çevirisi yapın, film çevirin, transkripsiyon yapın, bir web sitesinin ya da bir yazılımı lokalize eden ekipte bulunun, çeviri bürosu işletmeciliğinin nasıl yapıldığını öğrenin, sosyal amaçlı çeviri projelerine gönüllü katılın, konferans/seminer benzeri içerik yüklü programları asla kaçırmayın.. kısacası, kendinizi geliştirmeye ve yenilemeye zaman ayırın.
Sadece cesetler kendilerini yenileyemez! Kendini yenileme canlı olmanın bir işaretidir..