KISAYOLLARDAN YARARLANIN

Kısayollardan yararlanın.. dün 3 saate yaptığınız işi yarın 2.5 saate ve daha kaliteli yapmanın yollarını arayın. Her gün aynı yolu kullanmayın. Birkaç yol deneyin ve zamandan kazanmak için en kısa yolu tercih edin.
Vakit nakittir, derler eskiler. Mesleklerinde uzman çevirmenler bunun ne demek olduğunu iyi bilirler. Amerika nasıl ilerledi? diye sorsalar bana, Kısayollar kullanarak diye cevaplardım ben. Hep bir arayış içindeler. Örneğin, 1-2 gün alan çamaşır yıkama işini nasıl yarım saatte yapabiliriz? sorusunu sordular kendilerine ve bunun cevabını bir çamaşır makinesinde buldular. Bir yerden bir yere daha kısa sürede nasıl gideriz? sorusunun cevabını araba üreterek verdiler.. cevaplarını her gün daha da geliştiriyorlar!
Tercümanlar, çevirmenler, tercüme büroları da kendilerine şu soruları sormalılar:
  • Çevirilerimizi nasıl daha kaliteli yapabiliriz?
  • Çevirilerimizi nasıl daha hızlı yapabiliriz?
  • Hatalarımızı nasıl en aza indirebiliriz?
  • Dün 3 saatte yaptığımız herhangi bir işi bugün 2 saatte nasıl yaparız?
Bu sorular çoğaltılabilir, ancak konunun özü şu: Ne yaparsak yapalım, daha kısa sürede nasıl yapabiliriz ve böylelikle kendimize nasıl daha fazla zaman ayırabiliriz? bunun hesabını yapmalıyız.
Office programlarını kullanırken, kısayollardan yararlanın. Müşterilerinize teklif geçecekseniz, şablonlardan yararlanın. İş süreçlerini kısayollarla kolaylaştırıp hızlandırarak kendinize, büronuza, tercümanlarınıza ve müşterilerinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. Kısayol kelimesi her tercümanın ve tercüme bürosunun anahtar kelimelerinden biri haline gelmelidir!