YEMİNLİ TERCÜMANLIK KURUMU

Yeminli Tercüman, Noterlik Kanunu kapsamında yeminli olduğu dilde yaptığı çeviri belgelerin doğruluğunu tasdik etmek ve bu dilde yeminli yazılı ve sözlü tercümanlık yapmak için yetkilendirilmiş kişidir.
Yeminli Tercüman olabilmek için herhangi bir dili bildiğinizi diplomanızla belgelemeniz ve Noter'e müracaat ederek Yemin Zaptı düzenletmeniz gerekir. Diplomanız ve kimliğinizle birlikte size yakın bir Tercüme Bürosu ile irtibat kurarak Noter kanalıyla Yemin Zaptı düzenletebilirsiniz.
Evden serbest çalışan tercümanlar için çok gerekmese de Yemin Zaptınızın bulunması birçok bakımdan önemlidir. Özellikle resmi dairelerdeki sözlü çevirilerde mutlaka Yemin Zaptı sahibi olmanız gerekir. Dili ne kadar iyi bilirseniz bilin, Yeminli değilseniz resmi dairelerde (Mahkemeler, Karakollar, Evlendirme Daireleri, Tapu Daireleri vb.) çeviri yapamazsınız. Ayrıca yaptığınız çevirinin altına imzanızı atabilmeniz için de Yemin Zaptı almanız gerekir. Tercüme büroları Yemin Zaptı olan tercümanlarla çalışmayı tercih ederler.