11 Aralık 2006 - Kafurlu İngiliz Sabunu

Bir kitap yazmıştım 97'de. Bugün kitapla ilgili olarak bir yayınevi ile görüştüm. Kitabı PDF ortamında gönderdim. Görüşlerini bekliyorum. Bir türlü fırsat bulup da yayınlatamadığım bu kitabı yakın zamanda baskıya sokmayı düşünüyorum. Bunun için de uygun bir yayınevi ile bir an önce anlaşmak istiyorum. Kitaba 97 sonunda başladım 98 ortasında bitirdim ama o tarihten bu yana kitap üzerinde epey uğraştım. İnternet sitemde de kitabı yayınladım. Resimlerini hazırladım, editörlüğünü Edebiyatçılar Derneği'nden Remzi Özmen yaptı.

İngiltere ile ilgili basılı kitap sayısı çok az. Kitap sayısını ifade etmek için bir elin sayısını kullanmaya bile gerek yok. O kadar bile yok çünkü. Şu ana kadar milyonlarca kişi gitmiştir oraya buraya ama nedense kimse anılarını, gördüklerini, düşündüklerini yazmaz ve dolayısıyla her giden bir daha gider durur.. Halbuki, bazı şeyler yazıya dökülse aynı tecrübelerin tekrar yaşanması gerekmeyebilir. Sonra giden önce gidenin üstünde bir hedefe ulaşır.

Kitabın adı Kafurlu İngiliz Sabunu olacak. Kitabın tanıtımını da ben üstlenmeyi düşünüyorum. İçinde İngiltere'de günlük yaşamdan, çevreye, turistik bilgilere, güncel bilgilere, ingiliz olmanın anlamına vs. kadar bir çok bilgi var. Benzer tarzda bir kitabı İngiliz Sicimi adıyla Prof. Dr. Uygur Kocabaşoğlu yazmış doksanlarda sanırım.
O kitabı da çok beğenmiştim. Benim kitabımdan daha akademik yazılmış. Ben biraz daha kendi halinde bir kitap yazdım.

Bu konuda kitap yazmak bana mı düşerdi bilmem ama, Üniversite yıllarında çok aramama rağmen bu alanda pek kitap bulamamanın verdiği kötü hissi en azından İngiliz Dili yada ilgili bölümlerde yeni yeni okumaya başlayanların yaşamamaları için kitap sayısının bir an evvel artması lazım. Bilenler, gezenler, görenler, hissederler... herkes eline kalemi alıp bir tuğla koymalı bu temellerin üzerine. Daha çok yazılmalı ki giderek daha iyi eserler ortaya konabilsin...

Sözlük
Tercüme
Çeviri